Na het grote succes van vorig jaar opnieuw Toernee Kadee! De kindernamiddag van Toernee Mondi’alle. Maak zelf een stempel en druk een persoonlijke postkaart; verstuur wensen of complimenten naar je vrienden; leer enkele circustrucs kennen; kom tot rust tijdens het Roemeens-Nederlands voorleesfeestje; knutsel met natuurlijke materialen een heus leger van ridders in elkaar; bewandel het blotevoetenpad; ontdek de Silent Disco; durf een weg te banen in het bewegings- en dansparcours; voel de klei aan je vingers en maak je eigen droomwereld; ...

Alle activiteiten worden doorlopend voorzien in de lokalen van CC ’t Vondel van 14u tot 17u. Fladder gerust van lokaal naar lokaal en geniet!
En goed voor de portemonnee: alle activiteiten zijn gratis. Ook de familievoorstelling! Voor elk wat kinds! Ook de rest van de familie vergeten we niet. Mama en papa, den bompa en bomma of nonkel en tante kunnen mee op stap met hun kadee of ploffen zich neer in één van de zetels van het cultuurcafé met een drankje.

Om 17u start traditiegetrouw onze familievoorstelling in de concertzaal van CC 't Vondel. Dit jaar brengen we de voorstelling: 'IK & DEN THEO'. Vrolijke liedjes over de knotsgekke wereld van doodgewone kinderen. Echte muziek voor échte kinderen van 3 tot 93. Absoluut niet braaf maar zeker ook niet stout.

 

Programma:

Workshops & ateliers:

 

 

Bib Halle – Voorleesfeestje Nederlands-Roemeens
Tijdens dit meertalig voorleesfeestje lezen we simultaan een verhaal in zowel het Roemeens als het Nederlands. Voor, tussen en na de voorleessessies knutselen we met natuurlijke materialen een leger riddertjes om de draak uit het boek te omsingelen. Voorleessessies om 14.30u en 16u.

 

 

Project C. – Silent Disco & dansparcours
Kom binnen, volg en beweeg in het dansparcours van Project C.! Een Silent Disco, schilderen terwijl je beweegt, puur geluid, puur kijken, puur gevoel!

 

 

PURITEITENkabinet:
Welkom in het ware kabinet! Met een eigen originele stempel druk je zelf jouw postkaart. Om deze postkaart te verfijnen ga je langs in het PURITEITENkabinet, waar je een aantal pure vragen krijgt voorgeschoteld. Misschien absurde vragen maar ze zijn noodzakelijk om jouw postkaart te verzegelen met een persoonlijke illustratie of wens. Geef deze postkaart aan de postbode die jouw verhaal of pure wens zal bezorgen aan je geadresseerde.

 

 

 

TERRE PURE – klei-atelier:
Voel met je vingers… pure aarde. Verbeelding, fantasie!
Creëer een deel van de droomplaneet “Halle” uit klei. Bossen, pleinen, huizen, straten …. Vol dromen van elkaar.

 

 

 

 

Circusatelier Sarakasi:
De koffers worden open gegooid en diabolo's, flowersticks, kegels en ringen in alle kleuren vliegen in het rond. Kinderen en volwassenen mogen zelf het circusmateriaal in de hand nemen en hun circusskills testen. Circusartiesten zorgen voor hulp en begeleiding zodat iedereen meteen de juiste techniek onder de knie krijgt.
Circus voor iedereen!

 

 

 

BOUNCE:
Geeft je veerkracht! Tijdens deze korte prikkelsessie leer je positief in het leven staan.

 

 

Blotevoeten pad:

Trek je schoenen uit en bewandel ons blotevoetenpad. Je komt over allerlei verschillende ondergronden zodat je de natuur voelt met je voeten. Ervaar de robuustheid van stenen aan je tenen, het water tot aan je enkels en het schurende zand…

Slotconcert:

 

Ik & Den Theo
Twee zangers-muzikanten van JAUNE TOUJOURS (her)bekijken de wereld door kinderogen. Kinderen, ouders en grootouders vliegen door de ruimte in een raket, kopen allerlei in de winkel-die-alles-heeft, redden de wereld als alternatieve superhelden, lopen rond als robots, dansen de stoelendans, krijgen bezoek van nonkel Jazz, spelen gitaar in een rockgroep, (her)beginnen hun carrière als indiaan, jagen op monsters en spoken en nog veel meer... Kortom, ze verkennen de uiterste grenzen van hun fantasie.

 

 

Partners ism Toernee Mondi’alle: Stad Halle – cc ’t Vondel - Bibliotheek Halle – Jeugddienst Halle – Buurtrestaurant ’t Vondel – Uit De Marge.

Bekijk het evenement op Facebook