Concept

Omdat er pas echt goed gevierd kan worden als de inwendige mens versterkt is, werkt Toernee Mondi’alle elk jaar samen met De Steunzool. Dit pop-uprestaurant heeft inmiddels een stevige reputatie opgebouwd en weet elke keer overvolle tafels te bekoren.

Na de eerste en koudste editie in zeepziederij Klaar installeerde De Steunzool zich in Den Hert, enkele jaren in de Gouden Ketting, in de Oude (en overvolle) Post, in het Cultuurcafé en vorig jaar nog in de schitterende Paterskerk. Dit jaar popt het heerlijk solidaire restaurant op in de oude gebouwen van tuincentrum Van Diest, op de Ninoofsesteenweg.

steunzool2014

Aan zijn principes blijft de Steunzool trouw: de inmiddels geroutineerde gelegenheidskookploeg serveert je een hemels buffet vol lekkernijen uit alle hoeken van de wereld.

Praktisch

· De eerste shift start om 17.30 u., ideaal voor wie eerst de familievoorstelling in CC ’t Vondel wil meepikken. Om 21 u. mogen de laatste gasten plaatsnemen.

·De Steunzool werkt dit jaar volgens het Streetfood principe. Verschillende gerechtjes, zoals eetsoepen, de betere pizza’s, gezonde hotdogs, veggie bowls alsook onze heerlijke dessertjes, kan je proeven. Je kan ze meenemen op je ontdekkingstocht door Halle, of ter plaatse verorberen.

Bij de samenstelling van de gerechten hebben we steeds oog voor onze foodprint, en zoeken dus ingrediënten dicht bij huis, de bio-boer of locale producent.

Voldoende variatie, en uiteraard ook voor vegetariërs en kinderen.

· De prijzen worden bewust laag gehouden om niemand uit te sluiten. Heb je heerlijk getafeld, heb je geveelvraat of heb je gerust wat meer over voor je maaltijd, doe dan een gulle gift in onze schoen met steunzool.

steunzool1

· Opdat het team van de Steunzool zich maximaal kan inzetten voor een vlotte bediening met lekker en warm eten, is er geen bediening aan tafel. Je bent daarom een uiterst sympathieke gast als je zelf je tafel afruimt. Bedankt!

De prijs van een dineetje in de Steunzool blijft zoals altijd bescheiden, en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Zo kan jij met een volle maag én met een warm gevoel verder genieten van alweer een schitterende avond (nacht …) in de Halse binnenstad!